25 November 2012

Malaysia 0 Singapore 3

Bangkit Harimau Bangkit! Kekalahan 3-0 bukan lah perkara asing bagi kita rakyat Malaysia. Bagi Skuad Kebangsaan, kekalahan itu suatu kepastian, cuma kemenangan itu sebuah bonus. Ini yang perlu diberikan perhatian sewajarnya oleh setiap lapisan pengurusan Harimau Malaya.

Kekalahan hari ini bukannya berpunca daripada kelemahan fizikal mahupun kekurangan skil dan pengalaman, tetapi ianya lebih banyak disebabkan oleh kelemahan mental dan taktikal. Kita dikejutkan dengan gol pertama yang berpunca daripada through pass kemas pemain Singapura. Seharusnya pemain Malaysia tidak panik dan meneruskan corak permainan kemas dan berjaga-jaga. Jika corak permainan in diteruskan, Gol kedua dan gol ketiga yang berpunca daripada kegagalan benteng pertahanan dan penjaga gol Malaysia khususnya untuk memberikan fokus dan perhatian tidak mungkin diberikan dengan mudah kepada pasukan lawan.

Sepanjang perlawanan, tekanan yang dirasakan oleh para pemain jelas memberikan kesan. Safee Sali gagal untuk berfungsi dengan baik untuk berusaha mencari kedudukan strategik dan membuat larian-larian silang, sebaliknya sekadar memilih untuk menunggu bola datang kepadanya di tempat beliau berdiri. Beliau juga gagal untuk menghantar bola dengan kemas dan baik. Kegagalan ini ditafsirkan kepada ketiadaan peluang gol yang baik selepas gol pertama.

Sungguhpun begitu, pujian harus diberikan kepada pemain-pemain Harimau Malaya yang lain. Ramai diantara mereka yang mengekalkan disiplin dan mentaliti yang positif dan berusaha untuk memenangi perlawanan ini. Mat Yo sebagai contoh, bijak membaca permainan dalam memaksa Singapura mengikut rentak permainan kita.

Harapan kita dalam melihat perkembangan bola sepak di negara kita sama. Tidak bermakna teguran dan cadangan yang diberikan kepada Harimau Malaya ini adalah suatu bentuk kejian. Ramai yang menyangka, sokong bererti pujian. Alangkah mudahnya dunia jika kita boleh maju hanya dengan puji-pujian.

29 July 2011

Musuh Ultras Malaya dan Musuh Kita Semua




Sape yang main benda ni masa crowd tengah cheering Harimau Malaya, sebenarnya adalah musuh negara. Gunting dalam lipatan. Sengaja bagi sorakan-sorakan tak didengari player. 

Sekali tiup Vuvuzela ciplak ni, memang terus hilangkan suara orang. Satu benda haram ni sama dengan 5 ribu orang punya tempikkan.

@UltrasMalaya sepatutnya declare yang benda ni x sepatutnya digunakan dalam stadium. Sape yang tiup ni masa orang bersorak Malaysia! Malaysia! adalah orang yang bodoh. BODOH

27 July 2011

Sokong



Tanah Tumpahnya Darahku, selama ni memang skuad kebangsaan kita kurang mendapat sokongan daripada 28 juta rakyat Malaysia. Kalau ada yang mengaku mmg dari dulu sokong team Harimau Malaya ni memang terang2 lah penipu orang tu. Namun sejak prestasi team meningkat dan kemenangan dalam kejohanan AFF Suzuki Cup, ramai kaki bola yang mula support team negara sendiri. Daripada bergaduh pasal team BPL mana paling bagus, lagi elok kalau kita ramai2 sokong negara sendiri.
Malam ni, kita bakal berhadapan dgn team Importpura . Walaupun dari segi defending banyak kita kena improve berbanding 1st leg haritu, yang lebih diperlukan pemain2 negara adalah sokongan rakyat. Syabas kepada 80000 yang sudi ke stadium bagi menaikkan semangat pemain. Untuk yang lain2, tengok live lepas solat Isyak, kat facebook tu buat la profile picture sebagai tanda sokongan. Nampak macam bodoh je tapi apa la salahnya turut sama bersemangat kan?

P/S: Apa pun yang terjadi, jangan la nak kritik team Malaysia, diorang mesti akan buat yang terbaik malam ni. Tapi kalau Singapore kalah jangan lupa kutuk habis2an.

Update: Diana Danielle pun akan pergi stadium untuk menyokong Malaysia. Jadi yg ke stadium tu pakai la smart2.


Panggilan Untuk Rakyat Malaysia | Malaysia vs Singapore 28 Julai 2011


Video Disunting HazwanArif89

24 July 2011

Bienvenido Al Club Campeón!


WELCOME TO THE CLUB!

Dengan berakhirnya perlawanan akhir Copa Amerika pada pukul 455 pagi tadi. Uruguay secara rasminya menjadi sebuah Kuasa besar yang baru dalam arena Bola Sepak dunia sekali lagi (dulu dah pernah kuasa besar).

Berjaya menduduki tempat ke-empat dalam Piala Dunia, Uruguay bukan lah sebuah team yang calang-calang. Sungguhpun hanya mara ke peringkat semi-final piala dunia secara nasib, squad biru cair ini telahpun menunjukkan prestasi yang membanggakan untuk kedua-dua pertandingan, baik piala dunia ataupun copa amerika.

tahukah anda bahawa pasukan Uruguay untuk Copa Amerika adalah 100% sama dengan Pasukan Piala Dunia mereka?

Tahukah anda bahawa sewaktu Paraguay dikalahkan oleh Spain dalam Suku-Akhir Piala Dunia, Larissa Riquelme tetap berbogel di khayalak ramai. (saje suka-suka)
Sedarkah anda bahawa Larissa Riquelme tetap akan berbogel walaupun Paraguay tidak menang Copa Amerika?

Tahukah anda bahawa Larissa (panggilan manja) hanya memulakan janji-janji ini setelah Diego Maradona berjanji akan berbogel di Buenos Aires jika Argentina menang Worldcup?!

23 July 2011

5-3 je? weyh, kalau 5-0 pun kami boleh kejar laa!


FTSingapore [5 - 3] Malaysia
1'[0 - 1]M. Sali
8'[1 - 1]A. Duric
22'[2 - 1]Q. Li
44'[3 - 1]M. Fahrudin
45'[4 - 1]J.Y. Shi
51'S. Rahim
54'I.B. Yunos
70'[4 - 2]H.B. Yahaya
71'[4 - 3]M. Sali
81'[5 - 3]A. Duric
EUR 100 bonus with Tipico!Copyright © 1998-2010 LiveScore Ltd.

Berikut merupakan details yang x berapa nak details sangat tentang perlawanan timbal balik pertama pra-Kelayakan Piala Dunia 2014 Brazil.

Secara asasnya, perlawanan ini amatlah laju tahap ElClasicco dan Harimau Malaya bermain dengan penuh Madrid sepanjang malam. Namun, sudah adat bertandang ke Jalan Besar, Jumaat Jantan menguasai perlawanan.

Jumaat Jantan

Tetapi, jejaka yang lahir pada hari Jumaat nih bukanlah fokus artikel pada kali ini. Fokus kita ialah seorang jantan lain yang lahir pada hari Sabtu 6 jun 1981. Beliau merupakan seorang cina bukit yang paling banyak makan babi di tanah besar China. Oleh sebab itu, kerajaan Singapura mengimport beliau ke Pulau itu untuk suruh main bola. (nak suruh kuruskan badan)

Beliau digelar Qiu Li



Tiada makanan yang membolehkan seseorang cina singapore dapat mengambil sepakan percuma dan dapat berlari laju sambil cover perut melainkan seekor babi sehari.

Apa-apa dia nak makan, lantak pi lah. Yang penting, dalam team Singapura, hanya Abang Jumaat je yang anak jati Singapura.(dan beberapa orang yang lain)

Itu yang membezakan team ikan todak dengan pasukan Harimau Malaya. Sungguhpun kita kalah 5-3, tapi kita tetap berbangga dengan semangat juang yang ditunjukkan perwira-perwira kita. ketinggalan 4-1 bukan perkara gurauan. Hanya pasukan yang betul2 kental sahaja yang mampu untuk bangkit melawan. Dan kami di 443 sangat yakin bahawa Harimau Malaya akan sekali lagi mengamuk di Bukit Jalil.



Mungkin mereka ada duit, tapi kita ada negara!

22 July 2011

Dimana letaknya prinsip kita?

"Passport ini sah digunakan untuk semua negara kecuali Israel"

Yosef Shai "Yossi" Benayoun (Hebrew: יוסף שי בניון‎)
Yossibenayounch.jpg
Personal information
Full nameYosef Shai Benayoun[1]
Date of birth5 May 1980 (age 31)
Place of birthDimona, Israel
Height1.73 m (5 ft 8 in)[2]
Playing positionAttacking midfielder, winger
Club information
Current clubChelsea
Number10
Youth career
1989–1995Hapoel Be'er Sheva
1995–1996Ajax
1996–1997Hapoel Be'er Sheva
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
1997–1998Hapoel Be'er Sheva33(15)
1998–2002Maccabi Haifa155(77)
2002–2005Racing de Santander111(33)
2005–2007West Ham United63(8)
2007–2010Liverpool92(22)
2010–Chelsea6(1)
National team
1998–2001Israel U2111(5)
1998–Israel82(24)

Kalau kita baca wiki si Benayoun ni, sah-sah kita akan pasti tentang tahap Zionis nya si Bernayoun ni.

Ya, tidak semua orang Yahudi berperangai Zionis.
Ya, ada segelintir orang Yahudi menentang negara Israel.

Tahukah anda, bahawa Benayoun juga memegang kerakyatan Sepanyol? (yang membolehkannya masuk Malaysia).
Sungguhpun begitu, Benayoun juga tidak pernah bercita-cita mahu bermain untuk Pasukan Negara Sepanyol, sebaliknya gigih mahu menjulang nama negara tercinta. ISRAEL.

Walaupun kita benci dan jijik terhadap makhluk laknat ini, jangan kita tersalah langkah. Kerana kita sepatutnya menjadi lebih bijak (dan bergaya) dari warga barat.

Selalu kita disajikan dengan berita bahawa sahabat-sahabat seagama dengan kita dimaki dan dicaci semata-mata memakai tudung dan hijab di negara-negara barat. Not nice buat macam tu kan? Bukankah apa yang kita perjuangkan selama ini adalah "No Racism"?

Jadi apa yang kita sepatutnya sudah lakukan? BUKAN BOO BENAYOUN KAT BUKIT JALIL!!

Sepatutnya, sebagai umat islam yang berprinsip dan bersimpati terhadap rakan-rakan di Palestin, kita seharusnya memboikot kedatangan Chelsea ke Bukit Jalil. Jangan beli tiket, jangan tengok.



Waktu mula-mula Benayoun transfer dari WestHam pg Liverpool dulu kan semua orang (termasuk fan chelsea) cakap Liverpool kelab haram?? So sekarang, Chelsea ni ape?